Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

    «Μια στάση εδώ, 

      μια στάση εκεί 
  Επιλογή από το 2017» 
Στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη είναι αφιερωμένο το βιβλίο «Μια στάση εδώ, μια στάση εκεί - Επιλογή από το 2017» του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη, που περιλαμβάνει 67 δημοσιεύματά του στην εφημερίδα «Χανιώτικα νέα», της οποίας και είναι έκδοση. 
Σχέση ζωής (άρχισε τα μέσα της δεκαετίας του 1970) η σχέση του Συγγραφέα, κατά δήλωσή του, με τα «Χανιώτικα νέα», με την χορηγία των οποίων εκδόθηκε το 2013 και το βιβλίο του «Στα πεταχτά  -Επιλογή από το 2012». 
Συνέχεια των «Πεταχτών», που χαρακτηρίστηκαν «κοινωνικά ευαίσθητα, επιγραμματικά, αλλά και ουσιώδη λογοτεχνικά χρονογραφήματα», και που έκλεισαν τον κύκλο τους, ύστερα από 12 χρόνια συνεχούς παρουσίας κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στην 3η σελίδα της εφημερίδας, οι «Στάσεις», που άρχισαν τη «διαδρομή» τους την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015 και τη συνεχίζουν κάθε Τρίτη και κάθε Παρασκευή στην 4η σελίδα της. 
«Στάσεις δημοσιογραφικές, μέσα στις στήλες των «Χανιώτικων νέων». Συνεχής αναζήτηση. Των ανθρώπων , των Συλλόγων, των όποιων φορέων, που δίδουν το «παρών» και δημιουργούν σ’αυτόν εδώ τον τόπο. 
Παρουσίαση προβλημάτων, κατάθεση προτάσεων για βελτίωση καταστάσεων και εγκώμιο, έπαινος για ό, τι θετικό συμβαίνει γύρω μας». 
  Αυτά γράφει, μεταξύ των άλλων, προλογίζοντας το βιβλίο, ο ιδρυτής των «Χανιώτικων νέων» Γιάννης Γαρεδάκης. 
  «Αν μη τι άλλο βιωματικό το γράψιμό μου», επισημαίνει στην εισαγωγή του ο Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης, για να συνεχίσει:  «Σπίτια μου οι λέξεις, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση. Είτε κάνω στάση σ’ ένα ‘παπαδιαμάντειο’ πανηγύρι, είτε σε μια εκδήλωση, είτε σ’ ένα από τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα των μνημονίων ή στις γειτονιές του Πλανήτη»… 
  Το εξώφυλλο του βιβλίου, οι σελίδες του οποίου είναι διανθισμένες με το ανάλογο φωτογραφικό υλικό, είναι σύνθεση, μια σύνθεση ιδιαίτερα ομιλητική, της και ζωγράφου – εικονογράφου Αγγέλας Μάλμου. 
 
  Σημείωση: Τα έσοδα από το βιβλίο που υπάρχει στα Γραφεία των «Χανιώτικων νέων» (Καραϊσκάκη 49, Χανιά) θα διατεθούν για τα Φιλόπτωχα Συσσίτια  Σπλάντζιας Χανίων, ενώ τα έσοδα από την παρουσίασή του, που θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, θα διατεθούν για ανάγκες της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης.
Χανιώτικα νέα , Χανιά 2018 
 (152 σελ. ISBN: 978 – 960 – 99242 – 6 - 9 ) 
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me