Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Μόνο τους δημοσιογράφους δεν ωφελεί η τεχνητή κρίση που επιχειρείται, τελευταία στην  ΕΣΗΕΑ.

Ο πρόεδρός της έχει ζητήσει πρόωρες εκλογές για λόγους που εκείνος φαίνεται να γνωρίζει. Κι όμως δέκα ανοιχτές πληγές εξακολουθούν να αιμορραγούν στο δημοσιογραφικό σώμα:

1.     Οι δύο ΣΣΕ (η μία για τις εφημερίδες –η άλλη με την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά) που υπήρχαν μέχρι τώρα, κόπηκαν μέσα στο 2002 σε πέντε (λέγεται και πολυτεμαχισμός του κλάδου) και τώρα αφού με τον τρόπο αυτό χάθηκαν θεσμικές κατακτήσεις, μας υπόσχονται άλλη ενιαία σύμβαση!!!

2.     Το φορολογικό των δημοσιογράφων ξεχάστηκε στο δρόμο.  Το χαράτσι του ΤΕΒΕ στους βετεράνους μας έχει γίνει πλέον καθεστώς.

3.     Στην ΕΡΤ η εξομοίωση μισθών πάει πίσω και σε εκατοντάδες συμβασιούχους με πολυετή προϋπηρεσία, η διοίκηση τους δείχνει την πόρτα.

4.     Οι αυξήσεις των παλαιών συντάξεων μένουν στο ράφι και οι ετήσιες αυξήσεις για τους συνταξιούχους εξακολουθούν να είναι απαράδεκτες!

5.     Λειτουργεί «αντί-ΕΣΗΕΑ», με τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

6.     Οι κίνδυνοι για τα Ταμεία μας και τα Αποθεματικά μας είναι άμεσοι, αφού 

·        Έγινε κιόλας η πρώτη αγωγή για ασφάλιση στο ΤΣΠΕΑΘ από μέλη της ΕΣΑΤ.

·        Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, επιτρέπει στους  εργοδότες να έχουν λόγο για τα Ταμεία μας ακόμα και «κατασκευάζον-τας» δημοσιογράφους.

7.     Βάζουν χέρι στους πόρους των Ταμείων μας με την ενοποίηση των Επικουρικών της Περιφέρειας, (ΤΕΑΣ Πάτρας-Βόλου) με ΤΕΑΠΕΡΤ και Τράπεζες.

8.     Εργοδότες κάνουν μπλόκο σε θεσμικές λειτουργίες της ΕΣΗΕΑ (π.χ. απολύσεις υποψηφίων εκπροσώπων για το ΜΣ και άλλων συνδικαλιστών).

9.     Καθιερώθηκαν με νόμο ιδιωτικά πρακτορεία (εταιρίες) που μπορούν να νοικιάζουν ή να πουλάνε δημοσιογράφους και τη δουλειά μας, σε όσους εργοδότες θέλουν!!!

10. Ετσι έρχονται και νέες απολύσεις σε εφημερίδες και ΜΜΕ! Καταργούνται οι ΣΣΕ (ως θεσμοί) και οι συνθήκες απασχόλησης  επιστρέφουν στο Μεσαίωνα.

 

Και αυτές είναι εξελίξεις του τελευταίου 18/μήνου που έχουμε αποκαλύψει και καταγγέλλουμε πάλι.

 

Αντί για πρόωρες εκλογές λοιπόν, αγωνιστικές κινητοποιήσεις τώρα.

 

Αυτή πρέπει να είναι η δική μας απάντηση.

 

Για να παραμείνει η ενημέρωση με δημοσιογράφους.

Αθήνα ΙΑΝ. 2003

Subscribe in a reader Facebook page Follow me