Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

 

ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΤΗΝ Ε.Σ.Η.Ε.Α.

 

 

 

Την άμεση συγκρότηση ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ για να υλοποιεί τις αποφάσεις του 11μελούς Δ. Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α., προτείνει η ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (Κ.Ε.Δ.) κάνοντας έκκληση για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και των ανοιχτών πληγών στο δημοσιογραφικό σώμα.

 

Με επιστολή της, από την Δευτέρα το μεσημέρι (ΑΠ.1230/9-6-03), προς όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, η Κ.Ε.Δ. (που υπογράφουν οι Δ. Τσαλαπάτης, Κ. Μπετινάκης) επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «το συμφέρον του κλάδου προϋποθέτει τη συμμετοχή όλων, χωρίς όμως να δεσμεύει και όποιον αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του».

 

Η Κ.Ε.Δ. έχει ήδη καλέσει για σήμερα  σε συναντήσεις τους εκλεγμένους εκπροσώπους στο Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. απ΄όλες τις παρατάξεις και στην επιστολή της αναφέρει:

«Όπως γνωρίζετε από την επόμενη μέρα των τελευταίων εκλογών με επίσημη ανακοίνωση μας, απευθύναμε ανοιχτή πρόσκληση για την συγκρότηση Ενωτικού Προεδρείου με την συμμετοχή και ευθύνη όλων των παρατάξεων.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά ότι η Ε.Σ.Η.Ε.Α. διοικείται από Δ.Σ. -11 ισοτίμων αιρετών μελών- που είναι το μόνο όργανο, το οποίο καθορίζει τους στόχους και τις προτεραιότητες της Ένωσης, με βάση την ετυμηγορία του σώματος και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων. Το Ενωτικό Προεδρείο υλοποιεί τις αποφάσεις του ενδεκαμελούς Δ.Σ.

Μετά από ένα 15νθήμερο άκαρπων-μέχρι χθες- συζητήσεων για τη συγκρότηση σε σώμα η μόνη διέξοδος για τη λειτουργία της Ένωσης, παραμένει η δημιουργία ΕΝΩΤΙΚΟΥ προεδρείου.»

 

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων τονίζει ότι οι παρατάξεις πρέπει να αναλογιστούν την κρισιμότητα των επιλογών τους ώστε να συζητηθεί η συγκρότηση ΕΝΩΤΙΚΟΥ προεδρείου για άμεση λειτουργία του Δ.Σ.

 

10-6-03

 

 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

 

 

 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me