Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ο πρόεδρος και ο τελευταίος σύμβουλος έχουν από μία ψήφο. Το προεδρείο εκτελεί τις αποφάσεις του ΔΣ.

 

Η απλή αναλογική είναι βαρύ φορτίο. Και δεν είναι όλα τα μέλη του ΔΣ σύμφωνα με τον "πολιτισμό" της . Όταν μάλιστα ορισμένα μέλη της παράταξης των "Αδέσμευτων Δημοσιογράφων" δεν παύουν να επικαλούνται ότι "όλα θα είχαν λυθεί με το προηγούμενο πλειοψηφικό  σύστημα. (Επιστολή Σόμπολου, κ.ά).

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της Παρασκευής (27-6-03) όλες οι Παρατάξεις -πλην Αδεσμεύτων (4 μέλη), συμφώνησαν ότι η μόνη λύση είναι το αντιπροσωπευτικό προεδρείο.

Οι Αδέσμευτοι απαίτησαν να έχουν  δύο μέλη στο προεδρείο (πρόεδρο και Β'αντιπρόεδρο). Αποκλείοντας έτσι μία παράταξη,(τα μέλη του προεδρείου είναι πέντε). Δεν αποδέχτηκαν τη συμβιβαστική πρόταση να πάρουν την θέση του Ειδικού-Οργανωτικού Γραμματέα με αυξημένες αρμοδιότητες, τις οποίες θα αποφάσιζε επιτόπου το ΔΣ.

Ετσι ναυάγησε και αυτή η προσπάθεια να εκλεγεί προεδρείο΄στην ΕΣΗΕΑ, την ώρα που όλοι συμφωνούν ότι ο κλάδος περνά δύσκολες ώρες.

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (που εκπροσωπείται στο ΔΣ από τους Δημήτρη Τσαλαπάτη και Κώστα Μπετινάκη) επιμένει στην πρόταση που πρώτη κατέβασε, πως η μόνη λύση να ξεπεραστεί η δυστοκία, είναι το ενωτικό-αντιπροσωπευτικό προεδρείο. Στην κατεύθυνση αυτή συμφωνούν η "Συσπείρωση Δημοσιογράφων", (Αριστείδης Μανωλάκος, Φανή Πετραλιά, Νίκος Μεγκρέλης) , ο Παναγιώτης Ράμμος (Δημοσιογραφική Συνεργασία) και Νανά Νταουντάκη (Αριστερή Όχθη). Αντιδρούν οι "Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι", {Μανώλης Μαθιουδάκης, (ο Τέρενς Κουίκ ήταν απών στη συνεδρίαση), Γιώργος Βλαβιανός και Γιώργος Στεφανής}.

Ετσι η υπόθεση εκλογής νέου προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ, παραπάμφθηκε σε νέα συνεδρίασητ ου ΔΣ την επόμενη Τετάρτη.

Η ΚΕΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

 

 

Όχι στη «μάχη» για την καρέκλα !

 

   Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη ματαίωση της συγκρότησης ενωτικού-αντιπροσωπευτικού Προεδρείου λόγω μιας επιπλέον θέσης που διεκδικεί στο Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ συγκεκριμένη παράταξη.

   Όπως επισήμανε , στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 27ης Ιουνίου 2003, η Κ.Ε.Δ αρνείται τον αποκλεισμό παρατάξεων από την συγκρότηση προεδρείου. Διαπιστώνει επίσης, ότι όπως  προκύπτει και από τις ανακοινώσεις άλλων παρατάξεων, υπάρχει ήδη συναντίληψη για ενωτικό-αντιπροσωπευτικό προεδρείο με συμμετοχή και ευθύνη όλων των παρατάξεων, όπως έχει προτείνει από την επομένη των εκλογών η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων.

 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me