Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

  Η ΚΕΔ επιμένει ενωτικά

 

Με μία συντεταγμένη κίνηση, την οποία είχαν από καιρό προαναγγείλει, οι Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι εγκατέλειψαν τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αφού ο επικεφαλής τους Μανόλης  Μαθιουδάκης ανέγνωσε δήλωση με την οποία υποστηρίζει πως «θα παρακολουθεί την διαδικασία μη συμμετέχοντας στην εκλογή προεδρείου».

Κι όλα αυτά επειδή δεν έκαναν τη χάρη στους Αδέσμευτους να δοθεί μία επιπλέον καρέκλα στο πενταμελές προεδρείο πλην του προέδρου. Και οι πέντε παρατάξεις είχαν φτάσει σε συμφωνία για αντιπροσωπευτικό προεδρείο, μόνο που η μία το ερμήνευε αποκλείοντας κάποια άλλη.

Προσπαθώντας να ερμηνεύσει με νοοτροπία πλειοψηφικού τον πολιτισμό της Απλής Αναλογικής, η παράταξη των Αδεσμεύτων σαμποτάρει την ενωτική προσπάθεια διαχείρησης των κοινών, κάνοντας πολλούς υπαινιγμούς για το ενδεχόμενο να αποφασίσουν οι άλλες παρατάξεις να τους θέσουν στο περιθώριο, όπως επιδίωξαν εκείνοι νωρίτερα να θέσουν κάποιους εκτός προκειμένου να καταλάβουν περισσότερες καρέκλες.

 

Με την απόφασή τους αυτή οι Αδέσμευτοι αδιαφορούν αν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για τους συναδέλφους  - όλο και κάποιος «αγνός θερμοκέφαλος και αποκλειστικά από το κοινό συμφέρον ορμώμενος» θα προσπαθήσει να εμπλέξει νομικά τον κλάδο επιδιώκοντας πρόωρες εκλογές.

 

Επιμένοντας στην άποψη ότι η μόνη λύση για να αποτραπεί η κρίση είναι το ενωτικό-αντιπροσωπευτικό προεδρείο, η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, χωρίς να εμπλακεί στο τέχνασμα της ανταλλαγής ύβρεων ανακοίνωσε:

 

Επιτέλους!…Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

 

  

Μονόδρομος για την Ε.Σ.Η.Ε.Α. είναι η συγκρότηση ενωτικού – αντιπροσωπευτικού προεδρείου, για τη λειτουργία του 11μελούς Δ.Σ., για την άμεση αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του κλάδου.

Το αποδεικνύουν πλέον με την συναντίληψη τους και τις ανακοινώσεις τους όλες οι παρατάξεις.

Στη σημερινή όμως συνεδρίαση του Δ.Σ. οι εκπρόσωποι της παράταξης «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι» αποχώρησαν επειδή δεν τους φτάνει μόνο η καρέκλα του Προέδρου.

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, διερμηνεύοντας τη βούληση του σώματος, όπως έχει καταγραφεί στις εκλογές και  τον πολιτισμό της απλής αναλογικής, επιμένει στη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στο Προεδρείο της Ένωσης.

Καταγγέλλει επίσης ότι κινδυνολογία για διορισμό διοίκησης και επιδίωξη πρόωρων εκλογών εξυπηρετεί μικροπολιτικά ή προσωπικά συμφέροντα και  κάνει τα αφεντικά  «να τρίβουν τα χέρια τους».

Επιτέλους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στους συναδέλφους.

 

 

 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Subscribe in a reader Facebook page Follow me