Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

AΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

 

  Οι Δημοσιογράφοι της Αθήνας πηγαίνουν στις κάλπες για να αναδείξουν τη νέα διοίκηση της ΕΣΗΕΑ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Την ψήφο των 3.400 μελών του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού σωματείου της χώρας διεκδικούν εφτά ψηφοδέλτια , από τα οποία οι υποψήφιοι θα εκλεγούν, με απλή αναλογική του Ν.1264, ένα πάγιο αίτημα της πλειοψηφίας του κλάδου.

  Μόνο που και αυτή τη φορά ο εκλογικός νόμος των δημοσιογραφικών εκλογών, επιβλήθηκε με νόμο, αιφνιδιαστικά για να ικανοποιηθούν τα φιλόδοξα σχέδια εκείνου που προσπάθησε να εκβιάσει πρόωρες εκλογές με την παραίτησή του και που είχε ζητήσει αυτή την διαδικασία. Λες και με την απλή αναλογική θα μπορούσε να αποσπάσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, που έχασε με την διάσπαση του συνδυασμού του.

  Τα κουκιά όμως είναι μετρημένα. Ένα πάνω ένα κάτω. Άλλωστε, κοντή γιορτή όμως, και τα αποτελέσματα θα δικαιώσουν τις όποιες αποφάσεις που ταλάνισαν επί περίπου έξι μήνες την Ένωση Συντακτών.      Είτε αυτών που έφυγαν είτε αυτών που έμειναν. Επειδή τα οκτώ από τα 11μέλη του ΔΣ που επέμεναν να φέρουν σε πέρας την εντολή του εκλογικού σώματος εξαντλώντας τη θητεία τους είχαν να αντιμετωπίσουν μία Πέμπτη φάλαγγα με διασπορά φημών και παραπληροφόρησης.

Ετσι. είτε συμφωνούσαν είτε διαφωνούσαν οι οκτώ διαχειρίστηκαν ζητήματα που προκλήθηκαν από την προεδρική κρίση όπως

1- πολυτεμαχισμός συλλογικών συμβάσεων και του κλάδου

2- την ανοικτή πληγη με τις συμβάσεις στην ΕΡΤ

3- την εισβολή των ιδιοκητών στον ΕΔΟΕΑΠ

4- την έλλειψη αυξήσεων στους συνταξιούχους

5- το χαράτσι που πληρώνουν οι βετεράνοι πέρ   του ΤΕΒΕ 

6- τη μαύρη εργασία σε εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικά

7- την δημοσιογραφική κάλυψη της δίκης 17Ν

8- τη λειτουργία αντι-ΕΣΗΕΑ

9- απολύσεις

10- νομοσχέδιο-σκούπα που κατασκευάζει δημοσιογράφους και τους ασφαλίζει στα Ταμεία μας.

 

  Η ώρα της κάλπης σημαίνει πως ήρθε η ώρα της τιμωρίας ή της δικαίωσης. ΄Όμως, σε μια εποχή που η πληροφορία είναι ένα αγαθό εν αφθονία, οι δημοσιογράφοι είναι εκείνοι που παραμένουν ελάχιστα κοινωνοί για τα  του οίκου τους. Ετσι καλούνται να επιλέξουν τους καλύτερους με δεδομένο τις προσωπικές τους συμπάθειες μάλλον, παρά τις ικανότητες κάποιου για την διαχείριση των κοινών.

  Κι ας σχολιάζουν δυσμενώς στους διαδρόμους των δημοσιογραφικών γραφείων τις πράξεις και αποφάσεις των προβεβλημένων από τα μέσα συναδέλφων. Οι λέξεις διαφθορά και διαπλοκή στο καθημερινό λεξιλόγιο. Είθε να ήρθε η ώρα που οι διεφθαρμένοι και οι διαπλεκόμενοι θα πάρουν ο,τι και ο Μαυρογιαλούρος.

  Με συνέπεια αναμένεται οι δημοσιογράφοι της Αθήνας να αναδείξουν τους πιο άξιους ώστε να ανταποκριθούν στο αίτημα της πλειοψηφίας για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας του κλάδου.

 

 

The image “http://www.styx.gr/photos/KED2.gif” cannot be displayed, because it contains errors.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Subscribe in a reader Facebook page Follow me