Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Αλλοτινές μας εποχές: Από την
"υπερήφανη" εξωτερική πολιτική 
   στην πλήρως "υποταγμένη"
Ανασύρω από το αρχείο του στυξ, άρθρο που είχε δημοσιευθεί: Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015. Με αφορμή όσα συμβαίνουν στην Συρία και την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνησή μας.-Να την χαιρόμαστε!
  Από το "Γαλλικό", "Αγγλικό", και "Ρωσικό", των χρόνων μετά την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό, στο "Γερμανικό" και "Αμερικάνικο" κόμμα του σήμερα...
  Το έχω υποστηρίξει επανειλημμένα εκείνο το «ουδέποτε ανεξάρτητη αυτή η χώρα». 
Αλλά κάποιες φορές ήταν πολύ λιγότερο εξαρτημένη
 
 Όταν ο Hafez Al Assad δήλωνε: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!
   
  Ήρθε πάλι στο νου η «Κρίση του Μάρτη ΄87».
  Όταν ο ηγέτης της χώρας Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια από τη Συρία κι ο Άσαντ παρέταξε τα στρατεύματα της πατρίδας του για χάρη της Ελλάδας, στα σύνορα με την Τουρκία, τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.
 Είχε τότε προειδοποιήσει την Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!
  Και επιστρέφουμε στον τωρινό Οκτώβρη του 2015... Η ΝΑΤΟϊκή Ελλάδα –ακόμη και επί (πρωτο-δεύτερης) αριστεράς του Aλ.Τσίπρα –και παρά κάποιες προεκλογικές τηλεοπτικές μπαλαφάρες του υφυπουργού Εσωτερικών (Μπαλάφα εναντίον του ΝΑΤΟ)- ακολουθεί αυστηρή ΝΑΤΟϊκή πολιτική στην συριακή κρίση…
Προφανώς για συμπαράσταση στην γείτονα, φίλη και σύμμαχο (ιδιαίτερα μετά τον αγκαλιαστό χορό των δύο υπΕξ… που θέλει αμέτι μου χαμέτι – (το λέω σωστά) την αποπομπή του υιού Άσαντ και κατοχή (πρώην οθωμανικών) εδαφών που βρίσκονται στην συριακή επικράτεια.
  Άραγε αυτό δεν θα τους ανοίξει την όρεξη για ανάκτηση και άλλων πρώην εδαφών που κατείχε η Οθωμανική Αυτοκρατορία;
  Εκτός από την απέλαση της Σύρου πρέσβειρας από την Αθήνα, ισχύει και εμπορικό εμπάργκο εναντίον της Συρίας.
  Ο «αριστερός» Τσίπρας, συνεχίζει επάξια την εξωτερική πολιτική του «σοσιαλιστή» ΓΑΠ του ελάσσονα, και του «ελληνόφρονα» Σαμαρά.
  Έχουν περάσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, οι μεσολαβητικές προσπάθειες του Αντρέα, μεταξύ Μιτεράν και Καντάφι… Η υποδοχή του Αραφάτ στην Αθήνα με τιμές αρχηγού κράτους… κι έχουμε φτάσει στην συμμαχία –επειδή αυτό επιθυμούν κάποια πολυεθνικά οικονομικά-ενεργειακά συμφέροντα, να συναγελαζόμαστε με τον σφαγέα των Παλαιστίνιων Νετανιάου.
 
styx.gr - Συμπληρώνω σήμερα: Τι έχει αλλάξει με την πολιτική του σημερινού πρωθυπουργού;
 ΥΓ. Αλήθεια ποιος θυμάται εκείνο το αλήστου μνήμης αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου;
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me