Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Η «Μακεδονία» είναι μια…

 

Συμμαχίες με κυβερνητικά στελέχη της Θεσσαλονίκης και παράγοντες του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, επιζητεί η ιδιοκτησία της εφημερίδας «Μακεδονία», για να αντιμετωπίσει το κύμα διαμαρτυρίας των εργαζομένων που αγωνιούν να κρατήσουν τις δουλειές τους και να πληρωθούν για όσα τους χρωστάνε.

 

Μετά τις τελευταίες αγωνιστικές κινητοποιήσεις δημοσιογράφων και τεχνικών και την 24ωρη απεργία που πραγματοποίησε η ΕΣΗΕΜΘ με την συμπαράσταση της ΕΣΗΕΑ, ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας Π. Αντωνόπουλος ανακοίνωσε σήμερα ότι μπαίνει λουκέτο στο γραφείο Αθηνών και έτσι μένουν στο δρόμο τουλάχιστον 20 συντάκτες. Αυτό βέβαια δεν τελειώνει στην Αθήνα. Η συνέχεια αφορά και τη Θεσσαλονίκη.

 

Την ίδια ώρα στέλεχος της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ότι κλείνει συμφωνία να παίρνει τις ειδήσεις έτοιμες από πρακτορείο ειδήσεων (το ΑΠΕ ή άλλο συνεργαζόμενο;).

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων οφείλει να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις σαλαμοποίησης, που επιχειρεί η εταιρία «Μακεδονική – Εκδοτική – Εκτυπωτική Α.Ε.» και καλεί την Κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς, να μην επιτρέψουν αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις κατάργησης των εργατικών νόμων, της κατάργησης της δημοσιογραφικής λειτουργίας και έτσι την απόπειρα «ενημέρωσης σε κονσέρβα».

 

Αύριο Τρίτη στις 11.15 με πρωτοβουλία παρατάξεων της ΕΣΗΕΑ πραγματοποιείται συνάντηση με τον εκδότη κ. Π. Αντωνόπουλο.

 

Ήδη τη στάση του έχει καταδικάσει το Διασωματειακό Συντονιστικό Συμβούλιο των συνεργαζομένων Ενώσεων.

 

Οι δημοσιογράφοι της ιστορικής εφημερίδας δεν πρόκειται  να υποκύψουν σε παιχνίδια διαπλοκής.

Η «Μακεδονία» είναι μια και μοναδική και ως εφημερίδα.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Subscribe in a reader Facebook page Follow me