Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Τα ψέμματα του Πετρόπουλου

άλλοθι για να κλείσουν

τον ΕΔΟΕΑΠ

  Λουκέτο στον ΕΔΟΕΑΠ βάζει η Κυβέρνηση. Το σχέδιο που είναι σε εξέλιξη ομολογεί προκλητικά ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξη του στο πρώτο πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ την Δευτέρα 4 Απριλίου.
   «Δεν υφίσταται κεφαλαιακή βάση για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του , δήλωσε χαρακτηριστικά γα τον ΕΔΟΕΑΠ και προσθέτει ο τι παραμένει ανοιχτό το θέμα τακτοποίησης του ταμείου» χωρίς να λέει τί σημαίνει η που οδηγεί αυτή η δήθεν τακτοποίηση τη στιγμή που μαζί με τον Γ. Κατρούγκαλο δίνουν το αγγελιόσημο ως έσοδο στους διαφημιστές.
Ανέφερε επίσης ότι ο φορέας Περίθαλψης και Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΔΟΕΑΠ) των δημοσιογράφων δήθεν δανείζεται χρήματα από το ταμείο κύριας σύνταξης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) για να λειτουργήσει,
πράγμα όμως που δεν είναι αλήθεια επειδή έκρυψε ότι ο ΕΔΟΕΑΠ χρηματοδοτείται από το αγγελιόσημο και από τις εισφορές των ασφαλισμένων και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε με ένα ευρώ.
Δεν λέει επίσης κουβέντα και για τα δύο επικουρικά ταμεία (ΤΕΑΣ) της περιφέρειας που επίσης λειτουργούν με αγγελιόσημο, και χωρίς αυτό κατεβάζουν τα ρολά.
Προκαλεί ωστόσο ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λ. Ταγματάρχης δεν φρόντισε να υπάρχει αντίλογος σε αυτήν ψευδολογία, από την ΕΡΤ όπως και οι άλλοτε συνδικαλιστές και σημερινοί διευθυντές του κρατικού ραδιοφώνου Ν. Τσιμπίδας και Γ. Γιουκάκης που εκπροσωπούσαν τις παρατάξεις «Κατάληψη ΕΣΗΕΑ» και «Συσπείρωση δημοσιογράφων», που συνδέονται με τις μέρες του Τρίμη.
Σημειώνεται ότι υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος γνωστός στο παρελθόν από τις καταγγελίες των εργαζομένων στη Τράπεζα Αττικής αλλά και από την διαδρομή του στη Τράπεζα Κρήτης, είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας των δημοσιογραφικών Ενώσεων ( ΠΟΕΣΥ) μέχρι πριν από μερικούς μήνες, όπως και η εταιρία του αλλά καθαιρέθηκαν.
Η δικηγορική του όμως δραστηριότητα, ταυτόχρονα με την πολιτική -σύμφωνα με πληροφορίες- ήδη απασχολεί την επιτροπή Πόθεν ΄Εσχες και τον πρόεδρο της Βουλής, καθώς και τις δικαστικές αρχές
Ο συγκεκριμένος δικηγόρος διατηρούσε την εταιρία του, ενώ είχε διοριστεί διοικητής του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) και στη συνέχεια λόγω της ανάληψης καθηκόντων υπουργού, απλώς άλλαξε η επωνυμία της δικηγορικής εταιρίας του Παρέμεινε όμως στην ίδια διεύθυνση και με την ίδια φορολογική έδρα.
Στη συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ υποστηρίζει επίσης ότι
« Από το 2017 θα υπάρξει πλήρης λειτουργία του νέου φορέα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ μέχρι το 2019 δεν θα περικοπεί καμία καταβαλλόμενη σύνταξη, αλλά θα υπάρξει και αύξηση μετά από μία τριετία αν αυτή προκύψει από τον υπολογισμό του ποσού».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πετρόπουλος είπε πως: «Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι για την κάλυψη των ελλειμμάτων», καθώς επίσης και ότι: «Δημιουργείται ένα ταμείο για όλους, με εξαίρεση τους αγρότες για τους οποίους προβλέπεται μετάβαση εντός πενταετίας».
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι: «Προστατεύονται οι συντάξεις στα χαμηλά εισοδήματα καθώς και η κατώτερη υψηλή, ενώ για τα πολύ υψηλά εισοδήματα προβλέπεται επίπεδο σύνταξης χαμηλότερο από πριν, αλλά συνδεόμενο με το ΑΕΠ, μετά από τρία χρόνια, θα προσδιορίζεται περίπου στο 3%.».
Τέλος σχετικά με την διαρροή στα Wikileaks, o κ. Πετρόπουλος επισήμανε ότι: «Θα είναι προς όφελος η μεταστροφή όλου του πολιτικού κόσμου υπέρ των προσπαθειών της Κυβέρνησης».

KINΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

===

Τ. Πετρόπουλος: "Καμία σύνταξη δεν θα περικοπεί μέχρι το 2019" (aud)

«Υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς για εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ, αν και το ΔΝΤ ήθελε και θέλει να περιορίσει την ασφαλιστική δαπάνη για την Ελλάδα…

(ert.gr)

 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me