Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

"Συγχορδία δυτικής προπαγάνδας

           όσα μεταδίδονται
για την ανατ. Γούτα" λέει το RT.com
  Σύσσωμα τα δυτικά Μέσα και ο αποκαλούμενος «Τύπος του συρμού», συμμετέχοντας στην προπαγάνδα εναντίον του καθεστώτος της Δαμασκού, υποστηρίζουν ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν «εξαπολύσει σφαγή» εναντίον των αμάχων στο προάστιο της Δαμασκού  Ανατολική Γούτα. Θυμίζοντας τι είχε προηγηθεί κατά την επίθεση για να απελευθερωθεί το Χαλέπι τον Ιούλιο του 2016, υποστηρίζει το Rt.com (Russia Today).
  Έτσι τουλάχιστον χαρακτηρίζουν την επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων που έχουν οχυρωθείς την πόλη και ανήκουν στις ομάδες των τζιχαντιστών Jaysh al-Islam, Jabhat Fatah al-Sham (παλιότερα γνωστής ως Μέτωπο al-Nusra Front), Ahrar al-Sham και Failaq al-Rahman.
  

«Όλες αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε συγχορδία των δυτικών Μέσων να προσπαθούν να χαρακτηρίσουν τις πράξεις της συριακής κυβέρνησης ως δαιμονικές επειδή επιτίθενται εναντίο τρομοκρατικών δυνάμεων που εξακολουθούν να βομβαρδίζουν περιοχές της Δαμασκού», υποστηρίζει με δηλώσεις του στο RT ο Kaveh Afrasiabi, από τους συμβούλους της ομάδας που επέτυχε τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν. 
 Πριν οι συριακές δυνάμεις να εντείνουν τις επιχειρήσεις τους εναντίον των ομάδων τζιχαντιστών στην περιοχή, η Ρωσία είχε προσπαθήσει να επιτύχει συμφωνία με τις ένοπλες αυτές ομάδες να παραδώσουν τα όπλα.
  Η Μόσχα επίσης προσπάθησε να επιτραπεί να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια για τους παγιδευμένους στην περιοχή της Γούτα, αμάχους.
  Την Πέμπτη πάντως, η Ρωσία  απέρριψε την υποστηριζόμενη από τη Δύση απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανακωχή 30 ημερών στην Συρία, ως «ουτοπικό». 
  Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Vassily Nebenzia, χαρακτήρισε την πρόταση ότι αποτελεί «προπαγανδιστική προσέγγιση» στην κάλυψη της σύγκρουσης και «απλώς ενθαρρύνει τους τζιχαντιστές να συνεχίσουν τις ένοπλες προκλήσεις τους».
  Χαρακτηριστικό είναι ότι η "New York Times’’ την Τρίτη, δημοσίευσε άρθρο βασισμένο σε πληροφορίες του συριακού Παρατηρητήριου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) - το οποίο διαθέτει γραφείο με έναν υπάλληλο στο Λονδίνο- χαρακτηρίζοντας το καθεστώς Άσαντ «ξεκάθαρα δαιμονικό» και που ως μόνο στόχο έχει «να σφάζει αμάχους».
  Η βρετανική  «Guardian», βασισμένη στις ίδιες πληροφορίες, έφτασε να παρομοιάσει όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ghouta με τα γεγονότα της Σρεμπρένιτσα, στον πόλεμο της Βοσνίας.
  Το CNN, αναμετέδωσε selfie video του 15χρονου Muhammad Najem, που είχε ανεβάσει σε κοινωνικό δίκτυο για να βασίσει τις «αιματηρές θηριωδίες των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων».
  Η Ρωσία επίσης κατηγορείται επειδή δεν έχει κατορθώσει να εφαρμόσει την πρωτοβουλία ζώνης αποκλιμάκωσης (πέρα από τη συμπάθεια για το καθεστώς της Δαμασκού) την οποία μαζί με το Ιράν και την Τουρκία αποφάσισαν στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Αστάνα, το Μάιο του 2017.
  «Το παράδοξο είναι πως οι άμαχοι –ως εκ θαύματος – είχαν σωθεί όταν έπεφταν οι ‘καλές βόμβες’ και ουδεμία ανάλογη περίπτωση είχε αναφερθεί στα δυτικά Μέσα όταν ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός απελευθέρωνε την Ράκα και τη Μοσούλη», επισήμανε στο  RT ο αναλυτής  Charles Shoebridge, πρώην αξιωματικός στο Βρετανικό στρατό.
  «Θέλουν να πιστέψει απλός τηλεθεατής ότι ο Άσαντ βομβαρδίζει μόνον αμάχους  μια και οι τζιχαντιστές λείπουν εντελώς από τις σκηνές που προβάλλονται από τα δυτικά Μέσα», σχολιάζει ο Peter Ford, πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας σε Συρία και Μπαχρέιν, στο RT, «παρ΄όλο που τα βίντεο παρέχουν οι ίδιοι οι τζιχαντιστές».
  Όπως είπε στο RT κι ο πολιτικός αναλυτής και ειδικός για τα ΜΜΕ, Jim Jatras, «κάθε φορά που ομάδες με διασύνδεση της  Al- Qaeda κινδυνεύουν από τις δυνάμεις του συριακού στρατού να απελευθερώσει περιοχές που έχουν καταλάβει, ακούμε παρόμοιες ιστορίες τρόμου. Κάποιες μπορεί να έχουν δόση αλήθειας, κάποιες άλλες όμως όχι».
 
(rt.com)
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me