Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

  NΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ
Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΕΣΥ
  Την άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας και της συνδικαλιστικής τάξης στην ΠΟΕΣΥ απαιτούν οι εκπρόσωποι του ψηφοδελτίου «Εκλογικός Συνδυασμός ΠΟΕΣΥ», Κώστας Ντελέζος, Μαρία Γκίκα, Περικλής Λουκόπουλος.
 
Σε επιστολή τους επισημαίνουν ότι η εν ψυχρώ αφαίρεση έδρας κατά την εκλογική διαδικασία από τον συνδυασμό και τώρα η αυτοδίκαια έκπτωση του συν, Ν. Σβέρκου λόγω ανάληψης διευθυντικής θέσης, παρέχουν την δυνατότητα στα εκλεγέντα μέλη ,να διασφαλίσουν την πορεία για τη συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ και την λειτουργία της Ομοσπονδίας, σε κατεύθυνση πλήρως εναρμονισμένη με το νόμο και το καταστατικό, υπηρετώντας την ανάγκη ενότητας για κοινούς αγώνες.
  Σύμφωνα με πληροφορίες η προσεχής συνεδρίαση των εκλεγέντων μελών για τη συγκρότηση σε σώμα ,του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, έχει προγραμματισθεί για την προσεχή Δευτέρα 12 Μαρτίου
  Το κείμενο της επιστολής-παρέμβασης:
 
Προς εκλεγέντα μέλη
για την συγκρότηση σε σώμα Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ
Αθήνα 5 Μαρτίου 2018
 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
σε συνέχεια των ενστάσεων μας (Α.Π 1259/17.12.2017 και Α.Π 1264 /19.12.2017) που υπεβλήθησαν νομίμως, εγκύρως και εμπρόθεσμα, η αυτοδίκαιη έκπτωση (άρθρο 26 παρ. 2 του καταστατικού της ΠΟΕΣΥ) του συν. Ν. Σβέρκου από το αξίωμα, λόγω ανάληψης διευθυντικής θέσης, παρέχει την δυνατότητα άμεσης αποκατάστασης της νομιμότητας και της συνδικαλιστικής τάξης στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας.
  Ο συν. Ν. Σβέρκος -παρά τις επισημάνσεις μας- ανακηρύχθηκε κατά τις εκλογές, τακτικό μέλος από το συνδυασμό «Δημοσιογραφική Αλληλεγγύη», που ήταν μικτό ψηφοδέλτιο από εκπροσώπους 4 ενώσεων ( ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΕ, ΕΣΠΗΤ).
  H έδρα αυτή της ΕΣΗΕΑ, όπως από την πρώτη στιγμή επισημάναμε, ανήκει στο συνδυασμό «Εκλογικός Συνδυασμός ΠΟΕΣΥ», που αποτελεί αμιγές ψηφοδέλτιο από συνέδρους - μέλη της ΕΣΗΕΑ και ο οποίος με εκλογικό μέτρο 14 συγκέντρωσε 18 ψήφους, δικαιούμενος την έδρα (την 5η έδρα της ΕΣΗΕΑ») από την Α΄ κατανομή.
  Μετά όμως και την αυτοδίκαιη έκπτωση του συν. Ν. Σβέρκου, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, δεν προκύπτει (σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της ΠΟΕΣΥ) στον εκλογικό συνδυασμό «Δημοσιογραφική Αλληλεγγύη» (μικτό ψηφοδέλτιο) αναπληρωματικός του τακτικού μέλους της ΕΣΗΕΑ . Η αμέσως επόμενη συν. Μ. Τουφεξή, έλαβε μόλις 9 σταυρούς προτίμησης και ως εκ τούτου «δεν συγκέντρωσε τους μισούς (1/2) συν ένα» (άρθρο 30 του καταστατικού της ΠΟΕΣΥ) των σταυρών προτίμησης του συν. Ν. Σβέρκου, ο οποίος έλαβε 25 .
  Συνεπώς, η συν. Μ. Τουφεξή δεν μπορεί να κληθεί να αναπληρώσει τον συν. Σβέρκο, επειδή για να είναι αναπληρωματική του, έπρεπε κατά το καταστατικό της ΠΟΕΣΥ να είχε λάβει τουλάχιστον 13 σταυρούς προτίμησης, όμως η ίδια έλαβε μόνο 9 σταυρούς.
  Ως εκ τούτου, στην θέση του κ. Σβέρκου υπεισέρχεται αυτοδικαίως και υποχρεωτικά μέλος της ΕΣΗΕΑ από τον δικό μας συνδυασμό, επειδή ο «Εκλογικός συνδυασμός ΠΟΕΣΥ»:
# έχει αποκλειστικά μόνο μέλη της ΕΣΗΕΑ,
# εκλέγει έδρα,
# έχει υποψήφιο μέλος της ΕΣΗΕΑ που συγκεντρώνει άνω των 13 ψήφων (τους περισσότερους δηλαδή, αυτή τη στιγμή, από οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό), που απαιτεί το καταστατικό.
  Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την περίοδο που διανύουμε, η πορεία για τη συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ και η λειτουργία της Ομοσπονδίας, να είναι πλήρως εναρμονισμένη με το νόμο και το καταστατικό, υπηρετώντας την ανάγκη ενότητας για κοινούς αγώνες.
  Θεωρούμε, ότι στην κατεύθυνση αυτή θα θελήσει να συμβάλλει και η- φερόμενη ως δήθεν αναπληρωματική- συνάδελφος και με την ιδιότητά της, ως μέλους του Δευτεροβαθμίου Π.Σ της ΕΣΗΕΑ και του Εποπτικού Οργάνου της Δεοντολογίας.
  Αναμένουμε ως εκ τούτου ο συνάδελφος, που πλειοψήφησε από τον συνδυασμό μας, να κληθεί στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση, για την συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ.
 
Κώστας Ντελέζος, Μαρία Γκίκα, Περικλής Λουκόπουλος

 

(Kedpress Esiea)

Subscribe in a reader Facebook page Follow me