Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

 

Λένε ψέματα

και για τις εγγραφές

 

   Oι εγγραφές νέων μελών της Ένωσης, εγκρίθηκαν ομόφωνα, από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Το ίδιο ίσχυσε και με τα κριτήρια των εγγραφών, που ψηφίστηκαν ομόφωνα από όλους τους παρόντες συναδέλφους και όλες τις παρατάξεις. (Ο Δ. Τρίμης απουσίαζε, προφανώς επίτηδες).

     Εκκρεμεί η συζήτηση στο ΔΣ για αριθμό υποψηφίων προς εγγραφή, που είναι γραφίστες και βαφτίζονται δημοσιογράφοι από τους εργοδότες, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν ούτε την πραγματική σύμβαση του εσωτερικού συντάκτη. Χάνουν έτσι οι συνάδελφοι τα χρήματα που δικαιούνται και το Ταμείο τις κρατήσεις.

     Η εξέταση του θέματος δεν έχει ολοκληρωθεί, επειδή η εργοδοσία αρνείται να πληρώσει τα αναδρομικά του εσωτερικού συντάκτη και για το θέμα πρέπει να επιληφθεί επειγόντως η Επιθεώρηση Εργασίας. Μόνο η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων έχει καταγγείλει την εργοδοτική αυθαιρεσία, χωρίς όμως να ιδρώσει κάποιου τ αφτί, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι σε τρία συγκροτήματα Τύπου να χάνουν με αυτό τον τρόπο τα λεφτά τους και να καταστρατηγείται  στην πράξη η εφαρμογή της ΣΣΕ και της ιδιωτικής Συμφωνίας με τις αυξήσεις που πέτυχε η ΕΣΗΕΑ και τις οποίες δεν ψήφισαν οι Τρίμηδες. 

      Αυτή την υπηρεσία προσφέρουν στην εργοδοσία , παραμονές εκλογών σύμβουλοι της Συσπείρωσης.  Για τις καταγγελίες μας ότι κυκλοφορούν εφημερίδες χωρίς συντάκτες (Χρυσή Ευκαιρία) ή το εβδομαδιαίο Free-press της «Ελευθεροτυπίας» - με κλεμμένα κείμενα- κάνουν το κορόιδο. Πρόκειται για «μονοΜάνια» που δεν κρύβεται.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


Subscribe in a reader Facebook page Follow me