Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Ό,τι   γουστάρουν
τ΄ αφεντικά……

 
 "Αυξήσεις θα δώσουμε, μόνο σ΄όσους θέλουμε και εφ’ όσον έχουν μόνο μια δουλειά και έρθουν να κάνουν  υπεύθυνη δήλωση"...
  Αυτή ήταν η κουβέντα που εισέπραξε η πλειοψηφία του ΔΣ Της ΕΣΗΕΑ από την Ενωση Ιδιοκτητών στην  προχθεσινή συνάντηση, σαν απάντηση στην πρόταση (Νταβανέλλου –Νταουντάκη) για αυξήσεις μισθών30% κατά το2010.
  Το καταπληκτικό και καθόλου τυχαίο είναι, καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ), ότι την ίδια ώρα η ΕΣΗΕΑ ζητάει από τα μέλητης να συμπληρώσουν απογραφικό, που περιλαμβάνει τα στοιχεία που ζητανε τα αφεντικά.

  ΜΕ ανοικτη επιστολή-καταγγελία προς τον κλάδο των δημοσιογράφων η ΚΕΔ επισημαίνει:
  Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση η στάση του Προεδρείου και κυρίως του γενικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, να μην είναι στις προτεραιότητες του ΔΣ, οι επικείμενες μαζικές απολύσεις, καθώς και η κατάργηση των αποζημιώσεων.
  Οι δραματικές εξελίξεις στην Ελευθεροτυπία, το Έθνος, τη Σφήνα, το Άλτερ, κλπ δεν προβλέπονται ούτε ως θέμα συζήτησης, στην  ημερήσια διάταξη.
  Είναι επίσης απαράδεκτο παρά τις καταγγελίες μας, η πλειοψηφία του ΔΣ να επιμένει στη στάση της και να κρύβει την αλήθεια από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
  Η αξιολόγηση και τα κριτήρια που συμφώνησε ανοίγουν το δρόμο για  απολύσεις και στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αφού το ΔΣ (υπό την  προεδρία της Α΄Αντιπροέδρου), κατά πλειοψηφία αποφάσισε (απόφ.ΔΣ 40/23 Μαρτίου 2010:)
http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2732
  «Τη συμμετοχή της ΕΣΗΕΑ στην καταγραφή των συμβασιούχων δημοσιογράφων που πραγματοποιείται  στην ΕΡΤ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ».

  Σε ένδειξη διαμαρτυρίας γι αυτό, αποχώρησε από τη συνεδρίαση αυτή του ΔΣ, ο εκπρόσωπος της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων  ΔΗΜ. ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ, καταθέτοντας σχετικό κείμενο (www.styx.gr 23/3/2010) όπου μεταξύ άλλων καλεί το ΔΣ να οργανώσει από τότε, δυναμική ΚΑΙ  συντονισμένη  παρέμβαση ώστε να μπει :
  Φρένο στις απολύσεις  και σ΄όλα αυτά που μαγειρεύονται σ΄όλα τα ΜΜΕ και στο Δημόσιο(εφημερίδες, ΕΡΤ, ΑΠΕ γ.γ. Επικοινωνίας, περιοδικά, δημοτικά ΜΜΕ κλπ) και στην έξωση των συμβασιούχων της ΕΡΤ.

Από την Γραμματεία της

Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
Subscribe in a reader Facebook page Follow me