Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Mας το παίζουν
και «συνάδελφοι»

                                        
   Σε προγραφές δημοσιογράφων που υπηρετούν στα γραφεία τύπου του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού (στην περιφέρεια)  , επιδίδονται από χθες με πάθος ο υπεύθυνος της γενικής γραμματείας ενημέρωσης –επικοινωνίας και μέλος της ΕΠΗΕΑ  Ανδρέας Κατσανιώτης δηλώνοντας ότι έχει γι αυτό τη σύμφωνη γνώμη του κυβερνητικού εκπροσώπου και μέλους της ΕΣΗΕΑ Σίμου Κεδίκογλου.

  Πρόκειται για πρωτοφανείς διώξεις, προκειμένου να τοποθετήσουν εν ψυχρώ στις θέσεις αυτές, τσιράκια τους.

   Ήδη είναι σε εξέλιξη εν ψυχρώ, μετακινήσεις, από τα γραφεία τύπου του Λονδίνου, της Μόσχας, της Σόφιας, της Ουάσιγκτον στην κεντρική υπηρεσία, όπου έχουν κιόλας έτοιμες τις βαλίτσες του αντικαταστάτες, χωρίς να υπολογίζεται κόστος μετακινήσεων –που γίνονται χωρίς λόγο- και προβλήματα υπηρεσιακά, οικονομικά, κοινωνικά, οικογενειακά που προκαλούνται.
 
  Είναι τέτοιο το πάρτι της συναλλαγής, που στέλνονται ημέτεροι η κομματικοί με στάμπα,  ακόμη και σε γραφεία τύπου κλειστά από χρόνια, επειδή η λειτουργία τους είχε διακοπεί για περιστολή δαπανών, δήθεν  στο πλαίσιο του πρώτου μνημονίο (πχ Λισσαβόνα) και τα ξαναστήνουν στο άψε-σβήσε μέσα στην πρεσβεία.
Τέτοια  ξευτίλα.

  Οι διοικήσεις των δημοσιογραφικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ-ΕΠΗΕΑ) πρέπει να πάρουν αμέσως θέση για την πρωτοφανή εκδήλωση….«αλληλεγγύης» των δυο πολιτικών προς τους , μέχρι χθες, συναδέλφους τους.
  Και να τους μαζέψουν, αν δεν είναι στο ίδιο πακέτο διαπλοκής, μαζί τους.
   
  Το ίδιο όμως φαίνεται κάνουν αυτοί οι κύριοι και με τις  εξελίξεις στην ΕΡΤ αλλά και το ΑΠΕ .
 Κάποιοι ξαφνικά από αιρετοί γίνονται αρεστοί και τους βάζουν πλάτη , ώστε να λεηλατηθούν και τα δημόσια ΜΜΕ από την εκτελεστική εξουσία.

  Κάπως έτσι η εκτελεστική εξουσία το παίζει αφεντικό.  Βρίσκει όμως και τα κάνει. Φαίνεται πώς το deal που έχουν κάνει, αυτοί οι συνδικάλες και δήθεν αριστεροί παντός καιρού ακόμη και σε θέσεις ευθύνης, για να βρει ελεύθερο το έδαφος η πολιτική ηγεσία στα δημόσια ΜΜΕ, αξίζει τον κόπο και δεν τους νοιάζει όσο και να εκτεθούν.
  Συντάκτες μπαίνουν έτσι σε «ψυγεία», έρχονται νέοι «φυτευτοί», και οι μη αρεστοί  ακόμη και σε θέσεις ευθύνης εξωθούνται σε παραίτηση, αφού πάνε να τους φορέσουν άλλους για καπέλο, ή να τους  διασύρουν. Και το κλίμα ανασφάλειας μέρα με την μέρα γίνεται ακόμη πιο βαρύ.

  Ο κλάδος όμως   έχει πάρει χαμπάρι τους αντιεξουαστές της εξουσίας . Όπως και την παρέα τους στην πλειοψηφία του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ.
  Αυτοί εκεί  με τα γραμμάτια που έχουν με το γκουβέρνο και την διαπλοκή.
 Κι εμείς στέκουμε απέναντί τους για την ενημέρωση του κόσμου. Μαζί με τους συναδέλφους.

 Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Subscribe in a reader Facebook page Follow me